Hasta Yataklarını SGK Karşılıyor mu?

Hasta Yataklarının Ödemesi

Devlet, yatalak yakınına evde bakmak mecburiyetinde olan yada yatalak bir engellinin bakımından sorumlu kişileri pek çok açıdan desteklemektedir. Devlet bu konu hakkında bir dizi tedbirler almıştır. Bakıcı kişilerin maaş almasından tutun yatalak olan kişinin veya rahatsızlığından ötürü kısmen hareket eden ve uzun süre yatakta kalması gereken kişilerin yatak masraflarına kadar karşılamaktadır. Bu sebepten ötürü yatakta bakıma muhtaç olan kişilerin hasta yatağının kalitesiz olmasından ötürü yatak yaralarından muzdarip olması gibi bir durum kabul edilemez.

Hasta yakını tarafından hastane kurulundan alınacak reçete ve raporun İl SGK dairesine götürmesi durumunda yatak ihtiyaçları doğrudan karşılanır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus mevcuttur. Hasta yakını aldığı rapor ve reçeteden sonra medikal birimlerden bu ihtiyacı karşılamaya çalışmaması gerekir ve bu oldukça önemli bir husustur. Çünkü böyle bir girişim halinde devlet yani SGK hasta yatağı masraflarını ödememektedir. Bu durumda kişinin alınan rapor ve reçete ile SGK gitmesi gerekir. Zaten hasta yatakları bizzat SGK tarafından adrese gönderilmemektedir. .

Devletimizin Karşıladığı Yatak Modelleri

Yalnız bu yatakların karşılanmama durumları da bulunmamaktadır. Devletin karşıladığı durumlar genellik ile manüel yataklar olduğu için bu yatakların artık kullanımı kalmamıştır. Özel üretim yatakların fiyatları en makul rakamlara indirilmesi hasta kişilerin rahatça ulaşabilmesine olanak sağlamaktadır.

Hasta karyolası devletimizin bütün hastanelerin de kullanılan özel bir yatak modelidir. Bütün devlet hastanelerin de ve de özel sağlık kuruluşların da hastaların daha rahat edebilmesi için kullanılır. Fakat ev de hasta bakımı artık günümüz de devletimizin de desteği ile kolaylaştığı için evler için de modeller üretilmektedir. Bu modeller ile evlerinizin bir odasını hasta yakınınız için bir hasta odasına dönüştürebilirsiniz. Böylece hastaların evlerin de rahat etmeleri sağlanır.

Uzun süre yatmalara karşı oluşan yatak yaralarına karşı önlem olarak alınan havalı yatak modellerini de devletimiz sgk tarafından hastalarına ücretsiz olarak vermektedir.

f:id:hastayatakalri34:20180105005854j:plain