Hasta Karyolası Elektrikli Motorları

Hasta Yataklarında Elektronik Motorlar

Hasta yatakların da kullanılan ve de her hastalar için üretilen özel yataklar da bulunan elektrikli motorlardan bahsetmek gerekmektedir. Türkiye sınırların da üretimi yapılmayan bu elektronik motorlar ülkemize Çin den gelmektedir. Bu motorlar hasta karyolası çeşitlerinin ana malzemesi olduğundan dolayı kullanılmadan bu yatakların hiçbir anlamı kalmamaktadır. Sadece bu yataklar için kullanılan motorlar sessiz ve oldukça kuvvetli olarak çalışmaktadır.

Sessiz çalışması karyola üzerin de yatan kişinin yatağına pozisyon verirken sessiz bir şekil de çalışıp rahatsızlık vermemesi amaçlanmaktadır. Ayrıca sessiz çalışırken de ev için de diğer aile bireylerinin de rahatsız olmamasını sağlamaktadır. Kuvvetli olması ise yatak üzerin de yatan kişinin ağırlığı açısından dolayı kuvvetli olmak zorundadır.

Hasta Karyolası Ağırlık Taşıma Kapasitesi

Toplam ağırlık kaldırma kapasitesi 200 kilo olan bu elektronik motorlar da pozisyon vermek amacı ile kullanıldığı için hiçbir sıkıntı yaratmaması gerekmektedir. Tabi ki de önemli olan ise hasta yatağı üzerin de bulunan bu motorların kullanımı el kumandaları ile olmaktadır. El kumandası sayesin de çalışması gereken bu motorlar da sadece tek bir tuş ile hareket edebilmektedir.

f:id:hastayatakalri34:20180105005854j:plain

Bir çok hasta kişilerin kullanmış olduğu yataklar da dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ise yatağın tekerlekleri ve de üst yataklarıdır. Tekerleğin önemli olmasın da yatan kişinin oda için de acil durumlar da hareket edebilmesidir.

Üst yataklar ise hasta kişinin devamlı ve uzun zaman yatacağından dolayı ortopedik olmak zorundadır. Ortopedik yataklar karyola ile birlikte hasta kişilere sunulmaktadır.

Kaynak: https://www.motorluhastayatagi.com