Hasta yataklarının Özellikleri

Yatak Modellerinin Özellikleri

Hasta yatakları üzerin de her zaman kullanılan ana özellik hareketli motorları olmuş olsa da daha bir çok yaşam kolaylaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Elektrikli motorlar oldukça işe yarar ve de hasta için vazgeçilmeyecek bir özellik ve de hasta yatağı adını almasında ki en önemli özelliktir. Fakat bu yatakları bu özelliğinden başka bir çok fonksiyonları vardır ve de diğerleri de oldukça önemlidir. Şimdi sizlere bu özelliklerden bahsetmek istiyoruz.

Örneğin hastanız yatağın da yatmakta ve de oldukça hareketli bir kişi olduğu için onu yalnız başına bırakmakta çekinceleriniz varsa bu durum ortadan kalkacaktır. Hareketli yan korkulukları istenildiği zaman kaldırıp istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Korkulukları kaldırdığınız zaman hasta kişi yataktan düşme ihtimali ortadan kalkmaktadır. Bu yan korkulukların taşıma dayanma kuvveti 100 kilodur. İndirdiğiniz zaman yatak kasası ile sıfır hizada olan yatakları çok kolay kullanacak ve güvenlik sağlayacaksınız.

Faydasını Göreceğiniz Özellikler

Yatakların tekerlekli olması görünüşte oldukça basit gözükebilmektedir. Bu tekerlekler fren sistemine sahip özel tekerleklerdir. Kullanım amacı ise hastanın oda içerisin de yer değişimi yapabilmesi ya da hastaneler de acil bir durum da hastanın taşınması sırasın da personele ve hastaya kolaylık sağlayacaktır. Tabi ki fren sistemi sayesin de oldukça sabit bir durum da olabilmektedir.

Hasta karyolası üzerin serum askılık yerleri bulunmaktadır. Özellik ile baş kısmın da her iki tarafta olmaktadır. Hastaneler de ya da ev de tedavi gören hastaların serum tedavisi sırasın da serumu asmak için serum askısı ile kolay bir durum ortaya çıkmaktadır.

f:id:hastayatakalri34:20181201030831j:plain

Yatan kişilerin konforu düşünülerek tasarımı yapılan ve oldukça rahat, ortopedik olan üst yatak seçenekleri dört kıvrımdan oluşmaktadır. Sebebi ise hareketli karyola modellerinin yatak ile uyumlu bir şekil de hareket etmesidir. Hastaya rahatsızlık vermeden kıvrılması sağlanmaktadır.

Kaynak: https://www.motorluhastayatagi.com