Hasta Yatakları Ve Hasta Karyolası Modelleri

Hasta Yatakları Çeşitleri

Üstün sağlık hizmetleri kuruluşu bir hasta yatağı üreticisidir ve Türkiye genelin de bir çok hastane ve sağlık kuruluşun da bu yatak eksiğini gidermektedir. Bu yatakların bir çok özelliği bulunduğu için diğer yataklardan daha fazla tercih  edilir hastaları tedavi süreçlerin de ve oldukça faydalı olmaktadır. Hasta karyolası modelleri kullanıcılarının hata olduğu bilindiği için yataklar gün için de o kişilere fayda sağlaması için özel olarak imal edilir ve kullanıma sunulur. Örneğin sürekli yatan hastaların hareket etmeleri çok zordur. Hareket etmeleri için ya yardımcı bir kişinin onlara kuvvet uygulayarak sağa ya da sola ya da dik bir konuma getirmesi gerekir. Özellik ile dik bir konuma gelmek her insanın temel ihtiyacı olan yemek yeme ihtiyacını gidermesini sağlamaktadır.

Hasta Karyolası Modelleri

Bu kullanılan ve tercih edilen hasta yatağı elektrikli motor sistemleri hareket edebilmektedir. Nedir bu hareket etme özelliği diye sorarsanız hastaların en zor karşılamış oldukları dik bir konuma sadece tek bir tuşa basarak karşılanabilmektedir. Çalışma sistemi oldukça kolay olan bu yataklar da elektrikli motorlar üretim sırasın da yatağın baş ve ayak kısmına kuvvet uygulayarak hareket etmesini sağlar. Oldukça sağlam olan ve kaliteli malzemelerden imal edilen yataklar da farklı özellikler de bulunmaktadır.

Örneğin yatakların dört adet tekerlekleri ve bu tekerleklerin istenildiğin de kilitleme yapılacak tuşları bulunmaktadır. Bu tekerlekler yatakların kullanıldığı ortam da yer değişmesini sağlamaktadır. Ayrıca hasta yatakları üzerin de hastaların güvenlikleri için yan korkuluklar kullanılmaktadır. Bu yan korkuluklar hem hareketli hastaların yataktan düşmelerini engeller hem de yatağa inip binerken yardımcı olmaktadır. Tedavi için devamlı serum ihtiyacı olan kişiler için yatakların baş tarafların da her iki köşe de serum askısı bulunmaktadır.

f:id:hastayatakalri34:20180309034652j:plain