Havalı Yatak Modelleri

Havalı Yatak Faydaları

Medikal sektör de ve de yatan hastaların sağlıkları gereği en önemli ürün olan havalı yatak modelleridir. Devamlı sürekli yatmak zorun da kalan hastaların sırtlarında oluşacak olan bası yaralarını önlemek için en çok kullanılan ve tercih edilen üründür. Uzun süre yatan hastalar da yatağa basınç uygulayan sırt bölgelerin de belli bir zaman sonra kızarıklık ile başlayan yaralar oluşacaktır. Bu yaralar daha sonra belirli yaralara dönüşmeye başlayacaktır. Bu yaralar da kısa süre sonra bası yaralarına dönüşecektir. Bası yaraların dan korunmak için havalı yatak modellerini kullanmanız gerekmektedir.

f:id:hastayatakalri34:20180304191734j:plain

Havalı olan yatak modelleri arasın da 3 adet model seçeneği mevcuttur. Standart olarak kullanılan baklava tipi havalı yatak, boru tipi yatak ve pozisyona veren yatak olarak sınıflandırılır. Baklava tipi olan yatak 100 kiloya kadar hasta taşıma kapasitesine sahip olduğu için ve de fiyat olarak daha uygun olduğundan ötürü çokça tercih edilmektedir. Özel motorlu sayesin de baklavaya benzeyen hava kanalları şişmektedir ve de yatağın için de hava sirkülasyon oluşmaktadır. Hem hastaya masaj yapma etkisi bulunmakta hem de hastanın ağırlığı ile kaynaklanan basıncı yumuşatmaktadır. Bu sayede bası yaralarını oluşumu engellenecektir.

Havalı Yatak Modelleri

Boru tipi havalı yatak ise baklava tipine göre daha paralel olarak dizilmiş borular ile dizayn edilmiş yatağa denmektedir. Bu yatakların kullanımı da diğer yatak modeli olan baklava tipi ile aynı sayılmaktadır. Boru tipi havalı yatak modeli hava üflemeli olarak da karşımıza çıkmaktadır. Hastanın yatmış olduktan sonra terlememesi için hava üfleme özelliği sayesin de kişinin terlememesi sağlanmaktadır. Özel motoru sayesin de her boru belli aralıklar ile şişip inip hastanın sırt tarafına masaj etkisi yapmaktadır.

Pozisyon veren yatak ise üzerin de yatan hastayı istenilen derecede sağa ve sola doğru hareket ettirmeye yarayacaktır. Havalı olan yatak modelleri hasta karyolası modelleri ile kullanıldığı zaman daha fazla verim alınarak hastaya konfor sağlanmış olacaktır.

Kaynaklar: http://www.motorluhastayatagi.com/havalı-yatak

http://www.ustunsaglik.com