Hasta Yatakları Tercihi

Neden hasta yatakları sadece hastalar için düzenlenmiştir. Bu yatakların sadece hasta kişilere göre düzenlenmesi hasta kişilerin sağlıklı insanlar gibi günün belli saatlerin de yatması değil günün 24 saati yatak üzerin de zaman geçireceklerinden dolayı böyle modeller ön plana çıkmıştır. Hastalıklarının boyutuna göre bazı kişiler hayatlarının çoğu kısmını yatakları ile geçirmek zorundadır. Bu yataklar onlar için yaşam odaların da yaşam destek ürünleri olması için özel olarak dizayn edilmiştir. Neden bir normal yatak üzerin de korkuluklar bulunmaz. Ya da tekerlekleri olmaz diye düşündünüz mü ?. Normal yataklar sağlıklı insanlara göre tasarım yapılmıştır. Sağlıklı insanlar yatakları için de rahatça ve özgürce hareket edebilirler. Kalkıp yemeklerini yiyebilir ya da tuvalete gidebilirler.

Yatağa bağlı olan kişilerin en zor gidermiş oldukları ihtiyaçları tuvaletleridir. Tuvalet ihtiyaçları için de ürünler geliştirmiş olan üstün sağlık lazımlıklı hasta yatağı modellerini sunmaktadır. Özel yapısı itibari ile yatağından kalkamayan kişilerin yatak için de hem hareket etmesini hem de tuvaletlerini yapabilmesi sağlanır. Üst yatağı özel deri kaplama olduğundan anti bakteriyel tutulmuştur. Yatağın alt kısmına konulmuş olan tuvalet aksesuarı ile hastaların yatak üzerin de otururken tuvaletlerini yapabileceği bir hale getirilmiştir. Hem de temizlemesi ve de hijyen açısından oldukça kullanışlıdır.

Hasta yatağı modelleri tam anlamı ile bir destek ürünüdür. Yakınları tarafından ev de bakım uygulanan bireylere yardımcı olması için tercih edilir. Ayrıca kullanımı kolay ve de yakınlarının hastaya müdahale ya da temizlik yapması sırasın da özellikleri kullanılarak daha kolay bir hale gelir. Hastanın olmuş olduğu her orteam da bir hasta karyolası olmak zorundadır. Aslın da zorunluluğu yoktur ama avantaj sağlamış olduğu için hekimler tarafından tercih edilir. Eviniz de bulunan hasta için fizik tedavi uygulaması yapılıyor ise asansörlü modeller çok işinize yarayacaktır.

f:id:hastayatakalri34:20180105005854j:plain